Kuvaaminen onnistuu vaikeissakin paikoissa

Kuvia ja videoita tarvitaan monessa eri asiassa. Niitä voidaan ihailla, mutta niistä voi olla apua myös tärkeiden asioiden selvittelyssä. Montaa kuvaamiskohdetta voi olla mahdotonta kuvata ilman kameraan liittyviä apuvälineitä. Tässä blogissa kerrotaan, miten voidaan kuvata haasteellisiakin kohteita. Se liittyy yleensä ylhäältä käsin kuvaamiseen, jossa apuna käytetään droneja eli miehittämättömiä ilma-aluksia. Niitä löytyy monenlaisia lähes jokaiseen tarkoitukseen. Suurin osa niiden käytössä liittyy siihen, että niiden mukaan voi laittaa kameran kuvaamaan kohteita sieltä ylhäältä. Sellainen olisi vaikeaa ilman dronea. Se on myös paljon helpompi järjestää kuin se, että pitäisi itse lähteä esimerkiksi helikopterin kyydissä kuvaamaan.

Blogissa kerrotaan siitä, millaisia droneja on olemassa ja mitä kaikkea niiden avulla voi tehdä ja kuvata. Se voi olla harrastus, joka lopulta ajautuu ihan kisaamiseksi muiden harrastajien kanssa. Kisata voidaan myös ihan ammattitasolla. Kun haluaa hankkia dronen, kannattaa ensin selvittää, millainen drone sopisi parhaiten siihen omaan tarkoitukseen. Samalla voi miettiä sitäkin, että millä tavalla sellaisen hankinnan rahoittaa. Ne eivät välttämättä ole kovin halpoja, varsinkaan niistä ne parhaimmat. Halpaa ei silti kannata ostaa, jos se ei ole tarkoitukseen sopiva.

Droneihin liittyvää harrastamista ja kisaamista

Tässä blogissa kerrotaan monista erilaisista asioista, joita voi droneilla voi tehdä. Sen lennättäminen voi olla pelkkä harrastus. Kun vasta aloittaa tämän harrastuksen, voi hankkia lennokista jonkinlaisen karvalakkimallin, joka ei ole kovin kallis. Kun innostuu harrastuksesta lisää, voi hankkia dronesta vähän paremman version. Kun lennättämiseen tutustuu paremmin, samalla saa selville, että millainen drone olisi juuri se paras omaan tarkoitukseen. Ehkäpä jossain vaiheessa sillä haluaa tehdä jo muutakin kuin pelkkä lennätystä. Se voi tarkoittaa vaikkapa kuvaamista. Niihin voi hankkia monenlaisia kameroita, joilla voi kuvata kuvia tai vaikka ihan videoita.

Droneilla voi tehdä paljon muutakin kuin vain lennättää niitä harrastusmielessä. Niihin liittyviä kisoja järjestetään ympäri Suomen, mutta myös monessa muussa maailman kolkassa. Kisaaminenkin voi olla pelkkä harrastus, mutta sitä voi tehdä myös ammattimaisemmalla tavalla. Blogi kertoo, millaisia kisaamismahdollisuuksia on olemassa ja kuinka yllättävän suuria rahapalkintoja niistä voi voittaa. Kisaamistakin varten voi tarvita paljon rahaa esimerkiksi kisapaikalle matkustamiseen ja dronen parannuksiin. Silloinkin voi olla tarve lainalle, jollaisia on tarjolla moneen eri tarkoitukseen.

Droneista on apua myös tärkeiden asioiden selvittelyssä

Tätä blogia lukemalla saadaan selville myös muita dronen käyttökohteita. Se ei ole pelkkä huvittelulaite. Siitä on apua monessa tärkeässä asiassa. Niitä voivat käyttää apuna vaikkapa poliisit, jotka näkevät kohteena olevasta paikasta paljon enemmän sieltä ylhäältä käsin kuin liikkumalla vaikkapa kohteessa autolla. Sen avulla voi saada kiinni vankilakarkurin sekä selvittää erilaisia tärkeitä poliisia kiinnostavia tietoja.

Monella alalla pitää selvittää tietoja maastosta, jossa dronet ovat suurena apuna. Kun kuvaa ylhäältä, voidaan vaikka katsoa, että kuinka paha on merellä sattunut öljyonnettomuus. Maastoa voi kuvata esimerkiksi vaikka maa- ja metsätalouden apuna. Silloin voidaan laskea esimerkiksi metsässä oleva puut todella nopeasti. Dronen avulla todellakin säästyy paljon aikaa ja vaivaa.

Dronesta voi olla apua myös silloin, jos joku on kadonnut vaikkapa metsään. Kun siinä olevan kameran kautta näkee suuren alueen kerralla, voi kadoksissa oleva henkilö löytyä nopeasti. Jos on jo pimeää, voi apuna käyttää vaikka pimeässä kuvaavia kameroita. Myös lämpökameran avulla voi löytää kadonneen henkilön.

Erilaisia drone-malleja

Dronen voi rakentaa monella eri tavalla. Tässä blogissa kerrotaan, että millaisia malleja niistä voi olla olemassa. Osa on sellaisia, että ne lähtevät lentoon ja laskeutuvat pystysuorassa. Osa taas vaatii kiitoradan, jotta ne pääsevät lentoon ja takaisin maahan. Roottoreita voi olla yksi tai vaikka kahdeksan. Rungon voi tehdä monesta eri aineesta. Jos siitä haluaa oikein kevyen, siihen sopii hyvin hiilikuitu. Jos drone on kevyt, se sopii hyvin ammattitarkoitukseen. Koska kamerakin painaa, kevyestä rungosta on paljon apua. Ammattikäytössä niiden pitää olla myös kestäviä ja helppoja ohjata. Toki harrastajakin haluaa sellaisen, mutta mitä laadukkaampi vehje on kyseessä, on se tietysti sitä kalliimpi. Siksi sen ensimmäisen dronen ei tarvitse olla heti paras mahdollinen, joka löytyy. Vähän huonommallakin pärjää varsinkin alussa.

Muita haasteellisia kuvaamispaikkoja ja niiden apuvälineitä

Dronella ei pärjää ihan kaikissa haasteellisissa kuvauspaikoissa. Sellaisia löytyy ennemminkin alhaalta kuin sieltä ylhäältä. Niistä ei esimerkiksi ole apua, jos pitää kuvata mitä veden alla tapahtuu. Niitä ei voi ottaa mukaan sukeltamiseen eikä niillä sukelleta mihinkään. Se nyt on varmasti kaikille selvää. Mutta sukeltajille on olemassa omia ratkaisuja, joilla he voivat kuvata vedenalaisia asioita.

Sukeltajat pääsevät kulkemaan vedessä helposti, jos heillä on apunaan kulkuneuvo, jossa on moottori. Niitä kutsutaan usein lyhenteellä DVP eli sukeltajaa eteenpäin vievä moottoroitu kulkuväline. Sellaiseen voi kiinnittää myös kameran. Kun sukeltajan ei tarvitse pitää käsillään kiinni kamerasta, helpottaa se kuvaamista. DVP helpottaa myös sukeltamista. Sen avulla päästään nopeammin paikasta toiseen, joten myös kuvata päästään useampaa eri kohtaa. Se on vähän kuin dronella, joka mahdollistaa suurempien kuvausalueiden kuvaamisen.

Maailma on täynnä paikkoja, joita pitäisi saada kuvattua, mutta ne eivät maasta käsin onnistu. Eikä jokaiseen paikkaan pääse miehitetyillä aluksillakaan. Onneksi silloin voidaan käyttää dronea. Siitä mitä kaikkea mukavaa niillä voidaan tehdä ja mitä tärkeää apua niistä on, kerrotaan tässä blogissa. Ne yleistyvät koko ajan. Mutta jokaisen pitää tietää, että niitä ei saa lennättää ihan missä vain. Se on monissa paikoissa kiellettyä ja lennättäminen voi myös häiritä muita.